Logo
Home
1
About Us
1
Photo Gallery
1
Before & After Projects
 
header

BEFORE AND AFTER

Customer Goal: Remove the existing pool and create more living space with a relaxation spa.

Project Scope: Demolition, removal of the existing pool, including backfill, compaction, and steel re-enforcement. Installation of full color, cut bluestone patio, stairs, stone grill, and spa. Installation of brick and stucco courtyard entrance gate, renovations to pool house, arbor, and existing fireplace. Landscape lighting, sprinklers, and border plantings to finish it off nicely.

Before

After


Customer Goal: Provide new elevations and interest to steeply sloped front yard.

Project Scope: Design and construction of stack stone walls to provide tiered plantings and a level stone walk entranceway, framing with crape myrtles and large nellie steven hollies, seasonal color, screening at rear, azaleas, groundcover plantings, grading, irrigation, sodding, etc.

This project has been honored with numerous ‘Yard of the Month’ awards in Eagle Watch subdivision in Woodstock.

Before

After


Customer Goal: Enhance small space in between two entranceways to home and provide more adequate drainage.

Project Scope: Design and construction of small water feature that incorporates different textures of drainage rock separated by steel edging. Japanese statuary and a footbridge were provided for a unique finish, along with the addition of water plants and fish.

Before

After


Customer Goal: Increase living space with any possible changes of topography to allow for moving and enclosure of hot tub, and increase privacy.

Project Scope: This project presented some unique obstacles of limited access, and an attempt to balance the necessity of making major topography changes while saving as many trees as possible. The construction process included demolition of existing concrete and chain link fencing, tree removal, installation of stack stonewalls, patio, deck and fence construction. In order to move the hot tub above the wall and with no crane access, a large steel cart was engineered and fabricated with special tires to allow the relocation with only the help of a small front-end loader.

Irrigation, drainage basins, piping, plantings and landscape lighting were also added to complete the desired effect

Before

Before

In progress

In progress

After

After


Customer Goal: Re-design and beautify front island.

Project Scope: Design and installation of a small perennial garden. Demolition and removal of some existing shrubbery and turf, extensive maintenance to existing plantings to be saved.

Before

After


Customer Goal: Grade yard level for patio and  provide water feature and plantings.

Project Scope: Engineering of grades, irrigation, stack stonework, stone patio, and plantings to aesthetically complement the water feature.

Design and installation of a water pond with two waterfalls, one facing the house and one facing the entrance drive

Before

In Progress

After

After


Customer Goal: Increase parking area with circular concrete drive, eliminate drainage problems at front of house, remove existing walkway and enlarge with stone walk.

Project Scope: This project presented unique and difficult challenges due to a large increase in water from new surrounding developments. The existing large steel catch basin was in the middle of the new proposed circular concrete drive and was therefore closed with a fabricated thick steel plate and buried under concrete re-enforced with rebar. The existing 18” steel pipe was tied into 40 linear feet down line with a 12” tee and drop inlet 5 feet above its existing elevation.

Much of the existing drive that was demolished was ground down and used for granular fill. Tandem loads of fill dirt and gravel were delivered to provide the new necessary elevations. A large river birch blocking the front of the house was removed to give the woodwork on the front of the house more visibility. The new concrete drive and footings were finished soon after demo to allow the customer access while new stack stonework, and plantings completed the project.

Before

After


Cutomer Goal: Provide privacy and enclosure from a traffic-laden thoroughfare. Increase parking, add courtyard space, and provide a combination of formal elements with perennial and seasonal plantings.

Project Scope: Design and construction of new drive and detailed brick entrance walls was the first phase of this extensive project. The existing asphalt drive was removed and the new drive was centered on the home to provide a more formal appearance. Extensive grading and location of topsoil was provided for adequate elevations. Irrigation, sodding and plantings were provided for softening and achieving the desired effect.

Before

After

After


Customer Goal: Add carport, office and multi-level decks for entertaining guests.

Project Scope: This existing modular home had a gravel drive with a steep grade and a temporary ramp at the rear to move a piano inside. Extra room in the home was needed for a small office. A stack stone block wall with concrete and steel re-enforcement was designed to enable the new room to be added as well as reducing the steep slope of the drive. Stack stone columns were engineered with steel rods through the cedar posts to support the roof and eliminate sway while allowing the posts to look like a part of the stone columns rather than sitting on the top of them.

Irrigation and shade garden plantings were installed underneath the existing canopy of large trees. Elevated wood walkways were installed to minimize the impact of additional grading. The lower large deck cantilevers over the existing drop off to maximize the feeling of being in the trees while viewing the creek from twenty feet above.

Before

In Progress

In Progress

After

After

2007 Copyright Arbor & Sage, Inc.
Website Designed by DTeG Designs